снимка МТИТСДо момента са издадени у нас половин милион електронни рецепти. Това

...
снимка МТИТСДо момента са издадени у нас половин милион електронни рецепти. Това
Коментари Харесай

Министър Тодоров: До момента са издадени половин милион електронни рецепти

снимка МТИТС

До момента са издадени у нас половин милион електронни предписания. Това заяви служебният министър на превоза, осведомителните технологии и съобщенията Георги Тодоров на среща през днешния ден с управлението на „ Информационно обслужване “ АД, съобщи.

Въвеждането на системата за издаване на е-рецепти улеснява както пациентите, по този начин и персоналните лекари, като в това време понижава риска от погрешно разпределяне на лекарства, добави той.

Централизираната онлайн система за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, която бе пусната в деяние от националния систематичен интегратор „ Информационно обслужване “ АД, към този момент се употребява интензивно от над 2 300 общопрактикуващи лекари и 2 100 аптеки на територията на цялата страна, бе регистрирано по време на срещата. През портала са издадени и над 100 000 електронни посоки.

На 14 май 2021 година приключи консолидираното на българската система за дигитален документ, който удостоверява имунизация против COVID-19, отрицателен тест за съществуването на вирус или съществуване на антитела след прекарана зараза, със системите на другите европейски страни. Очаква се единният европейски Зелен дигитален документ да влезе в действие от 1 юни, като задачата му е да улесни свободното придвижване в Европейския съюз.

До момента през електронния указател за подкрепяне на имунизационния развой, който бе създаден от сдружението, са записани над 170 000 души в над 200 имунизационни центрове.

Сред другите значими планове на националния систематичен интегратор в региона на опазването на здравето, е Информационна система за надзор на здравната експертиза, осведоми по време на диалога изпълнителният шеф на компанията Ивайло Филипов. Чрез нея са направени 36 000 заявки, издадени са 39 000 посоки и са приключени напълно 17 000 експертни решения. Системата изцяло електронизира процеса по издаване на експертните решения на лица с трайно понижена продуктивност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР